Dieter Vercaigne  
 
homebehandelingensportnieuwsteamlinkscontact
 
nieuws
 
 
 
nieuws  
21/03/13: Volg ons op Facebook
 
Volg onze Facebook-fanpagina en blijf steeds op de hoogte van onze activiteiten.
   
nieuws  
04/07/11: Nieuwe oefentoestellen Technogym
 
Door onze oefenapparatuur verder uit te breiden met de professionele oefentoestellen van de Technogym pro-XT lijn kunnen we, naast specifieke krachttraining, nu ook gerichte cardiotraining geven. Het uithoudingsvermogen bepaalt de snelheid van herstel. Training ervan zal dus in ieder type revalidatie van groot belang zijn, in het bijzonder bij atleten. Door de specifieke testprotocollen en oefenanalyses met continue hartfrequentieregistratie is deze nieuwe toestellenlijn ook perfect inzetbaar bij patiënten na cardiologische operaties.
   
nieuws  
11/06/11: Symposium: “De voetballer doorgelicht”
 
Symposium sportgeneeskunde: “De voetballer doorgelicht” - van “injury prevention through fatigue management” tot “integratie van jeugdspelers in het profvoetbal”. Klik hier om de folder te bekijken.
   
Valerie Grammens  
01/04/11: Afscheid van Valerie Grammens
 
Na een schitterende samenwerking van 2 jaar moeten we helaas afscheid nemen van kinesitherapeute Valerie. We wensen haar alvast veel succes toe in haar nieuwe werk wat dichter bij huis in AZ St.-Lucas te Brugge!
   
nieuws  
19/02/11: Symposium: “Van revalidatie naar reïntegratie”
 
Het revalidatie-aanbod en de revalidatiemogelijkheden zijn de laatste jaren in volle expansie, maar worden minder in het licht gesteld dan de gelijksoortige groei binnen bijvoorbeeld de curatieve geneeskunde. Met dit symposium wil het Heilig Hart Ziekenhuis Roeselare-Menen zoveel mogelijk aspecten van de revalidatie belichten. Klik hier om de folder te bekijken.
   
nieuws  
03/01/11: Lid van BHT
 
Sinds 3 januari 2011 is KINE Roeselare lid van BHT - Belgian Hand Therapists.
   
nieuws  
02/11/10: Alexia Carpentier
 
Versterking team met Alexia Carpentier: afgestudeerd aan Universiteit Gent in 2010, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Momenteel verder aan het bekwamen in osteopathie aan de "International Academy of Osteopathy".
   
nieuws  
01/09/10: Hand- en polsrevalidatie
 
Botten, ligamenten en spieren van de hand en onderarm zijn heel nauw met elkaar verbonden. Zo kan een schijnbaar klein letsel aan uw hand of onderarm een grote beperking teweeg brengen in het dagelijks functioneren. Door verder te specialiseren wil de praktijk inspelen op de specifieke aanpak en snelle ontwikkeling in dit vakdomein.
   
nieuws  
26/11/09: Manuele- en trainingstherapie bij topsport
 
Manuele therapie en trainingstherapie voor professionele sporters is een vervolmakingscursus die zich concentreert op de behandeling van de (top)sporter. De cursus omvat statiek- en looptraining, medical taping techniques, manipulaties in functie van doelgerichte prestaties, ...
   
nieuws  
05/10/09: Integratie wii-balance-board
 
Meer en meer wordt de wii-console als revalidatiemiddel ingezet in revalidatiecentra. De wii-console wordt aanzien als de perfecte aanvulling op bestaande revalidatie-programma's en biedt belangrijke voordelen tijdens de revalidatie, zoals bv het registreren van niet-zichtbare problemen dankzij visuele feedback. De goeie toegankelijkheid voor patiënten maakt dat het systeem gemakkelijk gebruikt kan worden bij verschillende patiëntencategorieën. Hier in de praktijk wordt het balance-board voornamelijk gebruikt bij proprioceptie-, balans- en coördinatietraining. Ook in de rugscholing/core-stability training wordt de wii-console ingezet.
 
 
  Reclamebureau Blont